Uudeksi kuntalaiseksi

Kunnan asukkaaksi rekisteröidytään maistraatissa, mutta osaksi yhteisöä tullaan opiskelun, työn, harrastusten ja ystävien kautta. Kotoutumisen tehtävänä on tukea uutta kuntalaista aktiiviseen elämään uuden kotipaikkansa jäsenenä. Kulttuurierojen ja kielimuurien ylittäminen on molemminsuuntaista: kotouttaminen antaa myös kunnan henkilöstölle valmiuksia toimia uudenlaisessa tilanteessa.

Koti rakentuu monesta palasesta

Väkivaltaa ja vainoa paenneet ovat joutuneet jättämään paljon taakseen, mutta asuinpaikka turvallisessa maassa ja kunnassa on uusi mahdollisuus alkaa rakentaa kotia. VIEKKU-hanke tukee jo alusta alkaen uusien kuntalaisten kielen oppimista, monesti monimutkaiselta vaikuttavien hallintopäätösten läpi navigoimista, työn löytämistä sekä koulu- ja opiskelupaikan saamista.

Parhaimman otteen jokapäiväisestä rautalampilaisesta elämänmenosta saa kuitenkin arjen kautta. Paikallinen ystävä esittelee kieltä, kulttuuria ja arkielämää monenkertaisesti paremmin kuin virkamiestyönä kirjoitettu opaskirja. Haluaisitko perheesi kanssa olla kullanarvoinen tukiperhe maahanmuuttajalle? Jos olet kiinnostunut, ota kunnan pakolaistyöntekijöihin yhteyttä oheisella lomakkeella.

Lue lisää