Osallistu ja auta

Mitä voin tehdä?

Aloittaminen uudestaan on suuri työ sotaa paenneille. Kaikki apu ja ystävällisyys otetaan kiitollisena vastaan. Vapaaehtoista auttamista miettivä saattaa kuitenkin usein jäädä vain hiljaiseksi sivustaseuraajaksi, jos mukaan ei ole helppo tulla eikä tietoa auttamisesta ole saatavilla. VIEKKU-projektin yksi tehtävistä onkin auttaa myös niitä, jotka tahtovat auttaa: meihin voit ottaa yhteyttä milloin tahansa alla olevalla lomakkeella, niin etsimme yhdessä parhaan keinon tulla mukaan!

Onko nurkissasi turhaa tavaraa tai vanhoja vaatteita, joita voisit ajatella lahjoittavasi? Suurta kysyntää on erityisesti lämpimille talvivaatteille – Suomen sääolot kun tuppaavat yllättämään lämpimämmillä seuduilla asuneet. Entä haluaisitko toimia ystäväperheenä maahanmuuttajille? Paikallinen tukihenkilö on jokapäiväisen rautalampilaisuuden ja suomalaisuuden paras lähettiläs sekä kullanarvoinen ystävä, joka tekee uuteen kulttuuriin kotoutumisen helpommaksi.

Äärimmäisen merkittävää työtä tekevät myös lukuisat kansalaisjärjestöt, joiden toimintaan voit tulla mukaan. Esimerkiksi Punainen Risti, Mannerheimin Lastensuojeluliitto sekä Rautalammin Urheilijat ovat meille tärkeitä paikallisia yhteistyökumppaneita. Ja jos sinulla on jokin aivan uudenlainen ajatus, jota tahtoisit meille ehdottaa, älä epäröi ottaa yhteyttä – kaikki käsiparit ja kaikki ideat ovat enemmän kuin tervetulleita!

Haluatko auttaa?

Kaikki vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita!
    (voit valita useamman vaihtoehdon)